စေကာ့တလန္ႏိုင္ငံမွပညာရွင္မွေစ်းကြက္အတြင္း႐ွိစေကာ့ဝီစကီမ်ားႏွင့္ပတ္သတ္၍အသိပညာေပးပြဲျပဳလုပ္

စေကာ့တလန္ႏိုင္ငံမွပညာ႐ွင္Stuart Harveyမွျပည္တြင္းေစ်းကြက္အတြင္း႐ွစေကာ့ဝီစကီမ်ားႏွင့္ပတ္သတ္သည့္ပညာေပးအစီအစဥ္ကိုရန္ကုႏ္ုၿမိဳ႕ဆူးေလ႐ွန္ဂရီလာဟိုတယ္တြင္စက္တင္ဘာလ၂၅ရက္ေန႔ညေနပိုင္းကျပဳလုပ္ခဲ့သည္။

Stuart Harveyမွာစေကာ့တလန္ႏိုင္မွကြၽမ္းက်င္ေသာစေကာ့ဝီစကီေဖ်ာ္စပ္ပညာ႐ွင္တစ္ဦးျဖစ္ၿပီး
စားသံုးသူမ်ားထံသို႔ပညာေပးအစီအစဥ္ကိုပထမအႀကိမ္ျပဳလုပ္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။

ျပည္တြင္းေစ်းကြက္အတြင္းသို႔ေရာက္႐ွိေနေသာစေကာ့ဝီစကီမ်ားစြာ႐ွိေသာ္လည္းတရာဝင္တင္သြင္းေရာင္ခ်ခြင့္ရ႐ွိသည့္စေကာ့ဝီစကီမွာMac Arthur's Blended Scotch Whiskyတစ္မိ်ဳးသာ႐ွိေၾကာင္းသိရသည္။

ပညာေပးအစီအစဥ္တြင္စေကာ့ဝီစကီမ်ားေပၚေပါက္လာပံုထုတ္လုပ္မႈအဆင့္ဆင့္စံခ်ိန္စံၫႊန္းသတ္မွတ္ခ်က္မ်ားျပည္တြင္းသို႔တင္သြင္းမႈျပည္တြင္း၌ျဖန္႔ခ်ီသည့္အေၾကာင္းအရာမ်ားကိုစားသံုးသူမ်ားသိ႐ွိရန္ပညာေပးေျပာၾကားခဲ့သည္။

ဝိုင္တင္သြင္းကိုသာတရာဝင္တင္သြင္းခြင့္ျပဳထားၿပီးႏိုင္ငံျခားအရက္မ်ားတင္သြင္းခြင့္ကိုခြင့္ျပဳထားျခင္းမ႐ွိေသာ္လည္းျပည္တြင္းသို႔တရားမဝင္ေရာက္႐ွိလာသည့္ႏိုင္ငံျခားအရင္မ်ားကိုအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္သည့္အေျခအေနျဖစ္၍တရာဝင္အခြန္ေဆာင္လုပ္ကိုင္ေနသူမ်ားတြင္ခက္ခဲမႈမ်ား႐ွိေနတယ္လို႔လည္းျပည္တြင္းလုပ္ငန္း႐ွင္မ်ားထံမွသိရသည္။

လက္႐ွိျပည္တြင္း၌တရာဝင္ေရာင္းခ်ခြင့္ရသည့္စေကာ့ဝီစကီမွာစေကာ့တလန္ႏိုင္ငံInver House Distillers'တြင္ခ်က္လုပ္ၿပီးႏွစ္ခ်ိဳ႕ခံကာျမန္မာျပည္တြင္းသို႔သယ္ေဆာင္၍ျပည္တြင္း၌ပုလင္းသြင္းထုတ္လုပ္ေနျခင္းျဖစ္ေၾကာင္းသိရသည္





Comments